Menu Close

ŠVENTĖME LIETUVOS ŠVENTĘ

Vasario 15-ąją Žemaičių Naumiesčio mokykloje-darželyje vyko šventinė popietė, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Pradinių klasių mokiniai, jų mokytojos, įstaigos vadovai į salę rinkosi ne tik puikiai nusiteikę, bet ir pasipuošę Lietuvos simbolika.

Šventės pradžioje nuskambėjo Lietuvos Respublikos himnas. Mokytojos Dalios Svirskaitės vadovaujami dainininkai Lietuvos gimtadienio proga dovanojo pačias gražiausias ir skambiausias dainas.

Vaikai su nekantrumu laukė viktorinos „Lietuva – istorija, tradicijos, papročiai, gamta“. Ją vedė socialinė pedagogė Sonata Vilčiauskienė. Klausimų buvo įvairiausių – ne tik apie Lietuvos istoriją, bet ir apie tai, kokį medį lietuviai sodindavo, kai gimdavo dukra ar sūnus, koks paukštis mažiausias, kiek kojų turi vėžiai,  kokiu greičiu skrenda vabalai, kokios košės gauna pasiutę vaikai.

Komandose „Geltona“, „Žalia“, „Raudona“ dalyvavo po šešis mokinius iš visų 1–4 pradinių klasių. Komandų nariai žaidė labai atsakingai ir azartiškai. Susumavus rezultatus laimėjo geltonųjų komanda. Visi žaidėjai buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis.

Lietuvos šventinį renginį rėmė Žemaičių Naumiesčio bendruomenė ir evangelikų liuteronų kunigas Valdas Miliauskas. Jiems širdingai dėkojame.

Mokiniai išlydėti į atostogas su palinkėjimais – švęsti valstybingumo šventę smagiai, pagarbiai, su didžiausia meile savo šaliai.

Socialinė pedagogė, neformaliojo švietimo mokytoja Sonata Vilčiauskienė

Skip to content